Hitvallásom

A békesség embere vagyok.

 

Küldetésem segíteni mindazoknak, akik készek tenni önmagukért és a belső útjukon szeretnének járni.

 

Dr. Darnói Tibor
Dr. Darnói Tibor

Szintézis

Ismereteimnek köszönhetően megadatott, hogy ugyanazt a problémát több oldalról közelítve értelmezhessem. Egybefonódva ötvöződik a klasszikus orvoslás a komplementer medicinával, a fizikai test kezelése a lelki-szellemi gyógyítással, az anyagi sík az energetikai rendszerekkel, az ősi bölcseletek örökérvényűsége a modern tudomány vívmányaival.

Rendszerszintű, komplex megközelítés és terápia

A felszínes, tervszerűtlen, részleges, csupán néhány elemet, életterületet érintő beavatkozások nem hozhatnak érdemi hatást, még kevésbé tartós terápiás sikert, gyógyulást. Az összefüggések rendszerben való értelmezése vezethet olyan szintű megértéshez, aminek köszönhetően összehangolt, minden részletre kiterjedő munkálkodás segíthet a gyógyulás irányába fordulni.

Tudatosság, tanulás, megtapasztalás

Az állandó tanulás – a folyamatos fejlődés érdekében – elengedhetetlen. Az elméleti tudás azonban csak a megélés által válik sajátunkká. Amit nem „égetünk át” magunkon, az még nem a miénk! A hit szintjén lévő információból a tényszerű megtapasztalás teremthet tudatosságot. A hit – bár nagyon fontos – e nélkül nagyon ingatag.

Mindenben az értéket látom

De ez több, mint egyszerű pozitív életszemlélet. A tanulás és a megtapasztalások segítenek abban, hogy megtöltődjenek valódi tartalommal az egyébként üres frázisok, mint pl. nincs jó és rossz; minden a fejben dől el; kerüljük a stresszt, stb.

Hitelesség

Minden, amit képviselek, amit cselekszem, a saját életem része. Megélés, megtapasztalás, folyamatos tanulás, munka és idő – a mindennapokban. Végtelen utazás.

Belső út, belső munkálkodás

Csak ez visz felfelé, csak ez által emelkedhetsz. Minden, amit kívül élsz meg, ugyanezt támogatja, de magadban kell kikristályosítani ennek az esszenciáját. Megkerülhetetlen a fejlődéshez, a tudatminőség emeléséhez, az egyre finomabb rezgések eléréséhez, megtartásához.