Munkásságom

Orvos-szakmai életút

Dr. Darnói Tibor
Dr. Darnói Tibor

1993-ban szereztem általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd hat év idegsebészeti munkát követően a gyógyszeriparban dolgoztam, később letettem a Háziorvosi szakvizsgát. Átfogó ismereteket szereztem a mozgásszervi betegségek, valamint a neuro-pszichiátria és a gasztroenterológia területén.

Jelentős fordulatot hozott munkámban, mikor daganatos betegekkel kezdtem foglalkozni. Ennek során nem csupán a stressz szerteágazó vonatkozásaival és az immunrendszer rejtelmeivel ismerkedtem meg, hanem felfigyeltem bizonyos rendszeresen felbukkanó, sokak által felvetett problémákra és összefüggésekre, amelyeket a betegek említettek a konzultációk során. Mindezek nagyban hozzásegítettek ahhoz, hogy rendszer-szintű értelmezésben mutatkozzon meg a különböző kórképek háttere, ami elvezetett a komplex, holisztikus terápiás csomag megszületéséhez.

Komplementer medicina

A komplementer medicina iránti érdeklődésem és elkötelezettségem arra a felismerésre vezethető vissza, mikor beláttam, hogy a „nagy krónikus betegségek” a hagyományos orvosi terápiákkal többségében nem gyógyíthatók. A kezelések javarészt tüneti terápiák, melyekkel az állapotrosszabbodás lassítása és a szövődmények lehetőség szerinti elkerülése a fő cél.

Elsőként a neurálterápiával találkoztam, melynek több évnyi tanulmányozása mellett a gyakorlatban is megbizonyosodhattam páratlan hatékonyságáról. A neurológiai rendszer működésének és a sejtek membránpotenciáljának feltáruló összefüggéstana új megvilágításba helyezte a betegségeket. A különböző gyógyászati rendszerek megismerése pedig világossá tette, mennyi közös elem és átfedés található a különböző módszerekben, filozófiákban. A holisztikus megközelítés, a táplálkozás energetikai összefüggéseinek tanulmányozása és a pszichoszomatika mind megerősítést adtak az utamon.

Mérföldkőnek számít pályámon Emile Coue tanításainak megismerése, aki korszakalkotó munkássága során feltárta az elmeműködés törvényszerűségeit. Coue-trénerként volt alkalmam felfedezni az elme erejét és hatását, gyakorlatainak éveken át való alkalmazása cáfolhatatlan bizonyítékul szolgált tanainak igazságát és jelentőségét illetően.

Szellemi út

Mindezek mellett azonban életem elmúlt húsz évét alapvetően áthatotta az a szellemi út, amely spirituális tanulmányokban és napi szintű lelki-szellemi gyakorlatokban, meditációkban bontakozott ki. A tudatos életvezetés, a húsmentes étkezés, a napi rendszerességű fizikai aktivitás, valamint a szellemi tanokban való elmélyedés (kiemelten az ősi magyar bölcselet tiszta esszenciája), a TM meditáció, majd később a Krya-jóga segítettek hozzá ahhoz, hogy az utamon mind előbbre jussak, s, hogy mára mély-holisztikus szemlélettel közelítek a szakmai és a hétköznapi kérdések felé, amelyek ennél fogva nem csupán általános és felszínes összefüggéseikben tárulnak fel.

JáróbetegkonferenciaJelen aktivitás

Napjainkban személyes és csoportos keretek közt tartok holisztikus konzultációkat, melyek során felfedem a testi-lelki-szellemi folyamatok hátterét, miként őrizhető meg vagy állítható helyre az egyensúly, mely nélkül a gyógyulás nem érhető el. A klasszikus medicina és az alternatív gyógymódok ötvözésével, gyakorlati útmutatóval, személyre szóló komplex terápiás javaslattal segítek a gyógyulás útjára lépni.

Több, mint tizenöt évvel ezelőtt kezdtem előadásokat tartani. Az előadás során megáll az idő, megszűnik minden, csak a közönség létezik. A különleges témákat, a rengeteg információt igyekszem élményszerűen, gazdagon illusztrálva, gyakorlatokkal fűszerezve bemutatni.

Különböző rendezvényekre kapok meghívásokat. Igyekszem minden igényes felkérésnek eleget tenni, legyen az céges, társadalmi vagy alapítványi szervezésű. Meghívott előadó vagyok akkreditált szakmai programokon, s több alapítványnak vagyok előadója, szakmai kurátora (Érthetően az Egészségért Alapítvány, Yotengrit Alapítvány, Bátor Kicsi Lélek Alapítvány).

Főbb témáim a konzultációk, előadások menüpont alatt találhatóak.

Az általam képviselt témák vonatkozásában kiemelt fontossággal bír a hitelesség, amit én töretlen igyekezettel életvitelemnek és a megélésből fakadó megtapasztalásaimnak köszönhetek – ezért hálás vagyok Mindazoknak, akik az utamat segítik és támogatták!