Betegségek

Ha az életvitelünk, külső és belső körülmények együttesen olyannyira felborították az egyensúlyunkat, hogy betegségbe estünk, változatlan életvitel mellett nincs esély a gyógyulásra, hiszen az továbbra is folyamatosan romboló hatással lesz ránk.

A „nagy krónikus betegségek” gyógyítása helyett többnyire csupán azok tüneti kezelése érhető el, amennyiben csak a fizikai testre korlátozódnak a beavatkozások, legyen az gyógyszeres vagy egyéb terápia. Kizárólag lényegi változások hordozzák magukban a gyógyulás lehetőségét, amelyeket kitartó, hosszú távú, mindennapos munkálkodással tudunk létrehozni.

Daganatos betegség

Van esély meggyógyulni

A rosszindulatú daganat egy állapot. Egy szélsőségesen félrecsúszott állapot, ahová vezetett út. És, ahonnan el is vezethet út.


Minden jó, ami időt ad

A rosszindulatú daganat diagnózisának felállítása mérföldkő. Mert a sokkoló pillanattal egyben versenyfutás is kezdődik az idővel. Ezért minden értékes, ami időt ad. Időt… De mihez?

Elsősorban ahhoz, hogy megtegyük azokat a változtatásokat, amelyek a gyógyuláshoz vezethetnek. Amíg az áttétek szétterjedése nem teremt visszafordíthatatlan állapotot, mindent meg kell próbálni!


A gyógyulás kulcsa – a változás

Testi-lelki-szellemi szinten meg kell tenni a betegnek a szükséges változtatásokat ahhoz, hogy változás történjen az állapotában. A fizikai testet érintő kezelések önmagukban – többnyire – nem elegendőek. Ha ugyanis azok a háttérben zajló folyamatok, amelyek a betegséget kialakították és fenntartják továbbra is változatlanul megmaradnak, romboló hatásukat továbbra is ki fogják fejteni, s minden igyekezet hiábavaló. A tapasztalat sajnos ezt igazolja. A „mindent csináljon nyugodtan ugyanúgy, mint eddig” – nem jó tanács. Mert amit eddig csinált, az olyan mértékben borította fel az egyensúlyt, hogy daganatos betegséghez vezetett.


Amin változtatni kell

Nem elegendő azt mondani a betegnek, hogy „kerülje a stresszt”, mert ezzel a tanáccsal semmit sem tud kezdeni. A szokásrendszerünk, viselkedésmintáink, életvitelünk alapvető újragondolása szükséges, s mindenben változtatni kell, ahol indokolt! De ez nem megy könnyen. És nem megy akarattal. Ennek speciális útja van, s rövid idő alatt ezen területeken változtatni, csak célzott módszerekkel lehet.


Komplex holisztikus terápia

Mindenek előtt hangsúlyozni kell, hogy a beteget semmire nem szabad rábeszélni és semmiről nem szabad lebeszélni! Ugyanakkor legjobb eredmény a klasszikus és a komplementer medicina szintézisétől várható. A fizikai test széles körű kezelése és támogatása mellett kiemelt hangsúlyt kell kapjon a mindennapi lelki-szellemi munkálkodás. Ez vezethet el azokhoz a belső változásokhoz, amelyek eredményeként a szervezet megnyugodhat, felszabadulhat a betegítő hatások elnyomása alól és újra visszatalálhat önmaga egyensúlyába. Ez minden életterületet át kell fogjon, nem maradhat rés a pajzson. Mindent célzottan a gyógyulás irányába kell fordítani. Következetesen, hosszú távon, a mindennapokban. Gyógyszerek, módszerek, gyógynövények, étkezés, fizikai aktivitás, stb.


Belső munkálkodás nélkül nem megy

A célzott lelkigyakorlat, meditáció kulcsfontosságú eleme a holisztikus terápiának a gondolat- és érzelemvilágunk átformálásához. Ennek azért van jelentősége, mert a fizikai test működése ezeknek a folyamatoknak van alárendelve. A túlfeszített, zaklatott lelkiállapot a fizikai test működését is összezavarja. Ezért igaz, hogy „ha a lelkedben béke van, a testedben sem dúl háború”! A belső egyensúlyt kell megteremteni!


Konzultáció

Személyes vagy csoportos konzultáció keretében lehetőség nyílik a leletek áttekintésére, az egészség – betegség hátterében működő testi, lelki, szellemi összefüggések megismerésére, megértésére. Ezek szilárd talajt képeznek ahhoz, hogy a személyre szabottan kialakított komplex holisztikus terápiával létrehozhassuk azokat a változásokat, amelyek a szervezet folyamatait a gyógyulás, az egyensúly irányába terelik. Kitartó, következetes, mindennapi szorgos munkálkodással.

Krónikus betegségek