Tudatos gyógyulás

A gyógyulás és az egészség-megőrzés egyik alapfeltétele a háttérben zajló testi-lelki-szellemi folyamatok megismerése és azok összefüggéseinek megértése.

Ennek az ad jelentőséget, hogy az érzelmi-gondolati, lelki-szellemi hatások alapvetően befolyásolják és irányítják a fizikai test működését. Amennyiben ezen az úton tartósan, zavaró impulzusok sora éri a szervezetet, az elhangolódik, ami tünetek, betegségek megjelenését vonja maga után. Ha ezeket a folyamatokat nem tudjuk rendezni és hosszú időn keresztül fennállnak, egészségkárosító hatásuk elkerülhetetlenül megmutatkozik. Hosszan tartó befolyásuk olyannyira meghatározó, hogy bizonyos határon túl sem gyógyszerekkel, sem egyéb készítményekkel, kezelésekkel nem lehet ellensúlyozni.

Elkerülhetetlen tehát valamennyi életterület őszinte felülvizsgálata, szükség szerinti átértékelése, az életvitel komplex és tartós megváltoztatása. Mindezek tengelyében gondolat- és érzelemvilágunk áll, melyek valamennyi megnyilvánulásunkat áthatják és meghatározzák.

Szükségszerű tehát annak a felismerése, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet egészségünkért. E nélkül csupán tudattalanul és kiszolgáltatva sodródunk az életünkben. Az összefüggések megértése azonban tudatosságot teremthet számunkra, így felelősséggel tehetünk önmagunkért és szeretteinkért. Megteremthetjük általa az egyensúlyt és visszaállíthatjuk a harmóniát. Ez akár gyógyuláshoz is vezethet, amit csak gyógyszerekkel – soha nem érhetünk el.