Még a genetika sincs kőbe vésve – azt is képesek vagyunk megváltoztatni…

A daganatos betegségekhez tartozó genetikai eltérések többnyire szerzett génhibák
Ki gondolta volna azelőtt, hogy még az életvitelünk is képes befolyásolni a génjeink működését? Ez első olvasásra még ma is hihetetlenül hangzik. Pedig igaz!
Korábban az volt a tudományos álláspont, hogy a genetika adott, kőbe van vésve és azon csak egyes különleges és erős behatások képesek módosítani. Ma pedig már a tudomány is tisztában van azzal, hogy egyes belső és külső tényezők ebben egyaránt meghatározó szerepet játszanak.
Olyannyira, hogy kimondhatjuk: életvitelünkkel akár genetikai szintig is elronthatjuk szervezetünk működését. Természetesen nem szándékosan, de ez a lényegen nem változtat.

Dr. Kopper László rákkutató, patológus professzor egy, a rakgyogyitas.hu portálnak adott korábbi interjújának erre vonatkozó részletei:
„A rák genetikai betegség: a rosszindulatú daganatok kialakulásának hátterében az áll, hogy a gének mutációja nyomán felborul a sejtek osztódásának szabályozása. A tumorbetegségek genetikai jellege ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a rák minden esetben öröklött betegség. Éppen ellenkezőleg: kevésszer lehet bizonyítani az öröklődés hatását, az esetek döntő hányadában belső és külső tényezők váltják ki azt, hogy valakiben aktivizálódik a hajlam, s szervezetében rosszindulatú sejtosztódás indul el.”
„Az, hogy a rákbetegség genetikai károsodások összegződésével kialakuló állapot, nem azt jelenti, hogy apáról-fiúra száll. Mai tudásunk szerint a megbetegedéseknek csak 8-10 százaléka hozható bizonyítottan összefüggésbe az öröklődéssel. A rákot sokkal inkább az életünk folyamán szerzett génhibák okozzák.”
A jó hír, hogy ez fordítva is igaz! A külső és belső tényezők megváltoztatásával akár a gyógyulás irányába is fordítható a folyamat! Azaz lehet esély a gyógyulásra! Csak meg kell ismerni a módját! (http://darnoitibor.hu/konzultacio/szemelyes-konzultacio/)

Megtisztelő figyelmedet köszönöm!

Dr. Darnói Tibor
www.darnoitibor.hu

Az idézett cikk az alábbi linken érhető el: http://rakgyogyitas.hu/rak-genjeinkben-hordozzuk-a-sorsunkat/

Kép forrása: https://www.google.hu/searchq=genetikai+v%C3%A1ltoz%C3%A1s&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyuYb2mc3WAhUDGZoKHdraAAEQ_AUICigB&biw=1366&bih=637#imgrc=r00EKdHw0k2p2M: