Miért válik „élettárssá” a vérnyomáscsökkentő?

A válasz látszólag egyszerű: mert a normális vérnyomás biztosításával elkerülhetőek a magas vérnyomás rövid és hosszú távú szövődményei, veszélyei.

A válasz valóban összetettebb: az életvitelem, a testi, lelki, szellemilétezésem összességében fenntart egy olyan egyensúlyból kibillent vernyomascsokkentoállapotot, amelynek egyik korai és érzékeny jelzője az emelkedett vérnyomás. Ha betegségként gondolunk rá, az a megoldás él bennünk, hogy gyógyszert kell rá szedni. Mert ez egyszerűbb és minimális erőfeszítést (sem) kíván tőlünk. S, mivel változatlanul folytatódik az az életvitel, amely előidézte a magas vérnyomást és fenntartja azt – a kör bezárul, s a gyógyszerre folyamatosan szükségünk lesz.

Ha felismerem a háttérben ható törvényszerűségeket és testi, lelki, szellemi szinten létrehozom az egyensúlyba visszavezető változásokat, akár gyógyszer nélkül is fenntartható az életkornak megfelelő ideális vérnyomás. Mert én tehetek legtöbbet a gyógyulásomért.

Figyelem! A változásokat nem a gyógyszer elhagyásával kell kezdeni, a gyógyszert szedni kell! A fent leírtak az elsődleges (esszenciális) hipertóniára vonatkoznak, de a magasvérnyomás-betegség valamennyi típusában meghatározóak a testi, lelki, szellemi összefüggések!

Gyere el a HOP – Magas vérnyomás tréningre, ahol rendszerbe foglalt mély-holisztikus programot tanulhatsz az egyensúly megteremtésére!

Megtisztelő figyelmedet köszönöm!

Dr. Darnói Tibor (www.darnoitibor.hu)