Tiborral való találkozás és beszélgetés nagy lendületet adott az életemnek. Előtte soha nem gondoltam volna, hogy én képes leszek arra, hogy meditáljak, hogy kevesebb alvással, fáradság és betegség nélkül éljek.
Tibor a beszélgetések során nemcsak elmagyarázza s érthetővé teszi az összefüggéseket, hanem a saját megtapasztalásait adja át, és ezzel élő és követhető példát mutat a hozzá forduló embereknek.
A mai napig igyekszem betartani a tanácsait. A legfontosabb, amit elmondott, hogy az egyensúly megtartásához elengedhetetlen a napi szinten végzett relaxáció, meditáció vagy ima, kinek a saját hite szerint. Kaptam Tőle egy relaxációs gyakorlatot, de pár hét után rajta keresztül eljutottam egy transzcendentális meditációs tanfolyamra, melyet már 4. éve, napi szinten végzek. A kapott mantra segítségével gyorsan elérhető a transzcendens állapot, amikor is az elme pihen, beindul a szervezet öngyógyító folyamata és mindeközben energiával töltődünk. A napi gyakorlatok lerövidítették az alvásidőmet, és azóta egyáltalán nem voltam beteg. Elmúlt a vérnyomás-ingadozásom is. Mindaz, ami korábban problémát jelentett és kiborított, azt manapság már nem annak élem meg.
Kihangsúlyozta, hogy a lelki dolgok mellett fontos a napi szintű sportolás vagy fizikai aktivitás is. Ezt még nem sikerült napi rendszerességgel beépíteni az életembe, de hetente többször el tudok menni mozogni, hol futni, zumbázni vagy jógázni.
Elmondta, hogy „nem út, hanem utak” vannak, és ezek közül mindegyik ugyanoda vezet, csak rá kell lépni az egyikre. Velem is ez történt, ráléptem az útra, és az események szinte maguktól beindultak. Rengeteg új lehetőség, és ember került azóta az életembe, és teljesen új dolgokba kezdtem bele.
Elmagyarázta, hogy nem elegendő a hit, hanem a megtapasztalás még fontosabb. Hisz a hit csak 30%, a megtapasztalás pedig 70%. És ez tényleg így van, én is megtapasztaltam azóta sok mindent, és tapasztalatból mondhatom, hogy naponta kell végezni a gyakorlatokat, hogy egyensúlyban tudjak maradni.
Ami pedig a főnyeremény, hogy a változásom elkezdett hatni a családomra is, hisz „ami bent az kint, ami fent az lent” – Tibor is mondta. Többen is elmondják, hogy első körben a családunkra tudunk a legjobban hatni. Egy idő után ők is elkezdtek maguktól bekapcsolódni az általam végzett tevékenységekbe. Ma már a férjem, a kisebbik fiam és az anyukám is meditál. Ők is megtapasztalták és belátták ennek a pozitív hatását.
Köszönöm Tibornak, hogy elmagyarázta a holisztika összefüggéseit, hogy az ember test, lélek és szellem hármasából épül fel, és az egészségünket csak úgy tarthatjuk fent, ha mindhárom szinttel foglalkozunk. Rátaláltam egy olyan útra, amelyen sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb, új lehetőségekkel telibb életet élhetek.

Egy Barát 2017-09-15