Tünetek, betegség – szervi elváltozás nélkül…

Tüneteim vannak, rosszul vagyok, diagnózisom is van, de nincs szervi bajom, minden leletem negatív. Akkor most beteg vagyok vagy sem?

Elgondolkodtál-e már azon, hogy számos olyan tünet/betegség zavarhatja a mindennapi életünket, amelyek mögött nem lehet szervi elváltozást kimutatni (például a magas vérnyomás betegség nagyobb hányada, IBS /Irritábilis Bél Szindróma/, allergiák, stb.)?

Sőt, olykor nem csak szervi elváltozást, még kiváltó kórfolyamatot sem lehet találni. De a tünetek rendkívül zavaróak lehetnek, hosszabb-rövidebb rosszullétekkel, melyek fennállhatnak folyamatosan vagy vissza-visszatérhetnek, jelentősen rontva az életminőségünket.

Ezeknek a hátterében funkcionális zavarok állnak. A szervezet már zavartan működik, de még nincs kimutatható szervi eltérés. A tünet azonban jelzi, hogy az egyensúly felborult. A tüneti kezelés megváltás, de „átmeneti tűzoltás” csupán. Csak a tünetet kezelve tulajdonképpen hagyjuk, hogy a mélyben elhatalmasodjon és állandósuljon a probléma. És ez zsákutca.

A testi-lelki-szellemi egyensúlyunk visszaállítása és megtartása valódi gyógyulást hozhat, ami végleg megszabadíthat a tünetektől. A belső harmónia megteremtése a fizikai test folyamatait felszabadítja az eltérítő kényszerhatásoktól, így a szervi funkciók rendeződnek. Ez hosszabb-rövidebb időt kívánhat, ameddig a tüneti kezelés elengedhetetlenül szükséges! Ismerd meg a gyógyulás kulcsát és ne várj a megoldással!

Megtisztelő figyelmedet köszönöm!  Dr. Darnói Tibor (www.darnoitibor.hu)